Årets Rising Star – White Guide 2014!

Edin Dzemat har fått ”Årets Aqua Panna & S. Pellegrino Rising Star 2014″! Motivering:
”För att med en till synes outtömlig energi, gastronomiskt gehör och inte så lite kaxighet utmana sig själv både i tävlingssammanhang och i rollen som kökschef, dessutom med ett stort engagemang i matsalens betydelse för restaurangupplevelsen”

Läs mer »

Årets Werner 2013

Edin Dzemat har fått årets Werner 2013!

Läs mer »

Linnéa Art Restaurant får full pott i Göteborgspostens recension

Skandinavisk kökskonst har aldrig varit hetare och Dzemat är loket i det (för Göteborgs del) korta förstaklasståg som leder utvecklingen mot more is best.

Läs mer »

Göteborgs just nu bästa restaurang

”Linnea Art är den starkast lysande stjärnan i Göteborgs unga gastronomiska utbud. Glädjen under middagen på restaurangen är enorm.”
Läs mer på metro.se »

Svenska Kocklandslaget

Idag togs det nya Svenska Kocklandslaget ut och vår Köksmästare/VD Edin Dzemat är en av dem nya medlemmarna. Vi är alla stolta och önskar honom lycka till!

bilduppdatering

Artisteri från start, GP, 24 november 2012

”Servicen utstrålade gott självförtroende, bra timing, fjäderlätt hand, och med lite humor och värme tar man lysande hand om gästerna från start till mål. När vi gick hem var vi helt förälskade.”

Läs mer »

Metro, april 2012: Som en älskarinna!

”Linnéa Arts geni är den unga och beresta kocken Edin Dzemat. Edin har till skillnad från många andra kockar ögon för vad som händer på den stora gastronomiska scenen…”

Läs mer »

Linnéa Art Restaurant i GP, december 2011

”Linnea Art Restaurant erbjuder mat, service och en miljö som är värd en lång resa.”

Läs mer »

Årets krogmiljö 2010

Linnéa Art Restaurant utsågs till årets krogmiljö på Restauranggalan 2010. Motiveringen lyder: ”Det är en konst i sig att skapa en mötesplats som ger gästen så mycket mer än fantastisk mat. Det är utmärkt, annorlunda, unikt och lätt omtumlande. Man går inte härifrån oberörd – inte ens från toaletten! Att låta svenska konstnärer möta svensk gastronomi på det här sättet är ett genidrag – och vinsten är glasklar.”

Läs mer »

Edin Dzemat semifinalist i Årets kock 2011

Edin Dzemat, köksmästare på Linnéa Art Restaurant, har gått vidare till semifinal i tävlingen Årets kock 2011.

Läs mer »

Linnéa Art Restaurant är svanenmärkt

Linnéa Art Restaurant är en av drygt 30 svenenmärkta restauranger i Sverige. Från Svanens hemsida: ”Att Svanenmärka en restaurang innebär att man tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Det innebär en engagerad personal, ett långsiktigt miljötänkande och minskad miljöpåverkan vid det dagliga arbetet. En mer miljöanpassad verksamhet ger ofta möjligheter till minskade kostnader genom att till exempel sänka förbrukningen av energi samt minska mängden emballage och avfall.”

Läs mer »

Dagens industri

23/25 – ”Restaurant Linnéa är tillbaka med bästa kvalitet på maten och en inredning som måste vara en av de mest spännande hos svenska restauranger i dag.”
Läs recensionen »

Göteborgs-Posten

25/25 – ”Det var utmärkt före branden 2008. Det är fortfarande utmärkt, men annorlunda. Lätt omtumlande, och man går inte härifrån oberörd.”

Göteborgsfavoriter.se

20/20 – ”Linnea Art Restaurant andas kvalité rakt igenom. Från att man kliver in genom dörren anar man att detta lunchbesök kommer vara något utöver det vanliga.”